machines en systemen voor stomerij / wasserij / kledingbeheer

Distributie en logistiek

De logistiek rondom kledingdistributie is vaak ingewikkeld. Hoe beheert en beheerst u de uitgifte en inname van uniformen, bedrijfskleding en hangende kleding? Polymark levert diverse, efficiënte oplossingen die u tijd én personeelskosten besparen.

Sortering en distributie van kleding

Stel, u heeft een stomerij. Voor u is een kledingsorteersysteem dat de verschillende klantorders verzamelt ideaal. Of wat dacht u van een 24-uurs winkel? Daardoor kan uw zaak in het weekend of ’s avonds open zijn, terwijl u vrij bent. Bent u verantwoordelijk voor de kleding in een hotel of andere organisatie met veel medewerkers? Dan heeft u profijt van een kledingdistributiesysteem. Daarmee registreert u alle bewegingen van uniformen, en automatiseert u de uitgifte en inname van uniformen. Slim, snel en efficiënt.

Kostenbesparing en verhoogde productiviteit

Als u een centraal productiebedrijf runt, bespaart een distributie conveyor u kosten. Bovendien zorgt zo’n systeem voor een verhoogde productiviteit. Medewerkers verspillen namelijk geen kostbare tijd meer met heen en weer lopen over de werkvloer. De distributie conveyor, een geautomatiseerd systeem met een transportrail die door het bedrijf heen loopt, zorgt er namelijk voor dat items automatisch op de juiste plek terechtkomen.

Zo werkt het transportsysteem:

Items worden op een centraal belaadpunt ingeladen.

  • De conveyor transporteert de items automatisch naar een bepaalde werkplek
  • Een medewerker bewerkt de items (b.v. persen of strijken) en hangt ze weer terug
  • Ze worden automatisch naar de volgende stap in het productieproces getransporteerd
  • Items worden bijvoorbeeld op kwaliteit gecontroleerd, gerepareerd of ingepakt
  • Ze worden weer teruggehangen, en uiteindelijk komen de items aan op het eindstation

Benieuwd wat Polymark voor u kan betekenen? Maak snel een afspraak.

Afspraak maken