machines en systemen voor stomerij / wasserij / kledingbeheer

FAQ OVER SPOTSOFTWARE
Hiermee verwachten we al veel gestelde vragen te beantwoorden.
Waarom zou ik spot moeten gaan gebruiken?
Door Spot te gaan gebruiken word u opgenomen in een wereldwijde gebruikersgroep met allemaal het zelfde doel: overzicht krijgen en houden in de logistieke en financiële processen in de stomerij. Een veel omvattend software pakket welk voortdurend ontwikkeling is. Geen aanschaf van nieuwe software en dure servers en serverprogramma’s en het onderhoud daarvan. Altijd up to date, altijd back up en een goede hulplijn.
Hoeveel werkstations moet ik hebben?
Dat ligt aan het bedrijf, een warme winkel kan met een compleet systeem op de toonbank af maar een regio bedrijf heeft er in de productie ruimte ook wel één of meer nodig. Het aantal werkstations kan u zelf bepalen er is geen maximum. De samenstelling van de hardware kan verschillen, een kassalade en kassabonprinter is noodzakelijk op de toonbank maar in de productie ruimte niet.
Kan er een sms of e mail verstuurd worden bij order gereed?
Ja, Spot kan een opdracht genereren om een vooraf ingestelde boodschap te laten versturen. De hieraan verbonden kosten ( voor verzending sms) worden vooraf  per bundel via creditcard afgeschreven.
Kunnen er meerdere prijslijsten gebruikt worden?
Ja, binnen Spot kunnen er meerdere prijslijsten gebruikt worden
Kan er een koppeling zijn tussen spot en een boekhoud programma?
Vanuit Spot kan er ten aller tijde een rapport in pdf of exel gegenereerd worden met de totaal posten die nodig zijn voor het boekhoudprogramma. De detail bewegingen kunnen in spot opgevraagd worden. Een directe koppeling is maatwerk en de daarvoor benodigde gegevens dienen door de software leverancier van het boekhoud programma te worden aangeleverd.
Waarom moet er voor elke werkplek een gebruikersfee worden betaald?
Op elke werkplek is het hele programma beschikbaar voor alle aangemelde werknemers.
Kunnen alle medewerkers dan alles zien?
Nee, Spot werkt met rechten en de eigenaar kan per werknemer bepalen welke gebruiksrechten deze krijgt, de rechten gelden voor elke werkplek binnen het bedrijf waar de werknemer zich aanmeld.
Wat is de hoofd computer ?
Er is geen hoofdcomputer, de database en het programma staat in een datacentrum, voor iedere afzonderlijke werkplek word daar een stukje serverruimte gehuurd en geconfigureerd en beheerd, daarmee staat uw data en de back up veilig. Ieder werkplek logt in op deze server.
Hoe identificeert een gebruiker zich?
Een gebruiker identificeert zich met een eigen, geheime, code.
Kunnen er ook facturen verstuurd worden uit Spot?
Week of maandfacturen kunnen rechtstreeks uit Spot naar de klant gemaild worden.
Hoe ziet de layout van een factuur eruit?
In het programma kan een gebruiker zelf de layout van facturen, kassabonnen en routelijsten, binnen de mogelijkheden van het programma, zelf bepalen.
Hoe gaat Spot om met routes en depots?
Door items gereed te melden kan er ook gebruik worden gemaakt van de functie sorteren (rack it), ook kunnen er routes worden samengesteld waarin depots, bedrijfsmatige klanten en particuliere klanten kunnen worden opgenomen.
Is Spot ook te koppelen met Metalprogetti ?
Ja, Spot is zeer goed te koppelen met Metalprogetti systemen, Spot zal dan leidend worden en zal opdrachten geven aan de Metalprogetti systemen.
Kan Spot omgaan met weborders en Laundry on demand?
Spot heeft een eigen App voor laundry on demand beschikbaar, wanneer deze gekoppeld is zal een klant die een order geeft via de App direct is de software verwerken en ook tonen op het home scherm. Eem klant met account kan op de app alle relevante informatie over haar of zijn kleding status zien.
Hoe gaat Spot om met routes?
In Spot kan elke klant opgenomen worden in een route, dat kan een particuliere maar ook zakelijke klant of een depot zijn. Spot kan een routelijst voor de chauffeur produceren met daarop de adresgegevens en de omschrijving en kosten van de afte leveren order. Er is ook een aditionele App beschikbaar speciaal ontwikkeld voor chauffeurs welke werkt op Android en IOS smart phones.
Waarom vast omschreven hardware eisen?
Om installatie en de support betaalbaar te houden gebruiken we altijd de zelfde hardware, zo weten we de instellingen en kennen we de juiste drivers voor aansturing van de diverse componenten.
Ik wil met een ander merk Pc werken kan dat ?
In principe kan dat maar de installatie van het systeem wordt dan alleen op basis van nacalculatie verricht, omdat elk merk zijn eigen voorwaarden en instellingen heeft.
Kan ik spot draaien op een MAC?
Spot is een Windows based programma en derhalve niet geschikt voor Mac.
Wat is de levertijd van een systeem?
Na dat we een opdracht hebben ontvangen zijn er een aantal stappen te doorlopen. Account aanvragen bij Spot  (doorlooptijd twee weken) gegevens voor de database samen in kaart brengen en aanleveren door de klant en invoeren in het systeem ( doorloop tijd kan verschillen door de hoeveelheid van data die voor de start in de database dienen te zijn opgenomen)
plannen instalatie en training. dit hele proces zal gemiddeld tussen de 4 en 8 weken in beslag nemen.