machines en systemen voor stomerij / wasserij / kledingbeheer

Nieuws

Donderdag 24 mei 2018

Nieuwe Privacy Wetgeving

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe wet omtrent privacy gegevens in (AVG).
Ons privacy statement in nu ook op onze site te vinden.

AVG staat voor Algemene Verordening Gegevens bescherming. De wet stelt ons strenge eisen aan hoe bedrijven om moeten gaan met persoonlijke gegevens van medewerkers, klanten, leveranciers en alle andere relaties.
Dit geldt voor elk bedrijf in Europa, van zzp'er tot multinational.
Als u meer wilt weten hoe Polymark omgaat met uw gegevens, lees dan ons privacy statement via de link onder in de home page. Op verzoek sturen wij u een exemplaar op.

Woensdag 18 april 2018

Open dagen

Wij kunnen terugkijken op geslaagde open dagen die wij organiseerde onder de noemer: Polymark Informatie dagen.
In twee dagen tijd hebben wij zo'n 80 bezoekers gehad.
Deze hebben zich uitgebreid laten informeren over Spot Software voor de stomerij, Shirt finishing met Fimas apparatuur en de mogelijkheden met persen met het nieuwste model Pantex persen.
Bufa care toonde, als medeorginisator van het evenement, Wetcleaning en Natwas systemen met automatische zeepdosering en Domus wasapparatuur.
Op Maandag was ook de firma Kreusler van de partij om ook hun visie op de dry- en wetcleaning uit te dragen.
Mocht u niet in de gelegenheid geweest zijn om deze dagen te bezoeken, maak dan een afspraak met de mensen van Polymark.

Woensdag 28 maart 2018

OPEN DAGEN

Onder de naam Informatie dagen zal Polymark op zaterdag 7 en maandag 9 april open dagen organiseren op de vestiging in Nieuwegein.
In de ruime showroom zullen er doorlopend demonstraties zijn met onder andere wet cleaning, in samenwerking met Bufa care, Persen op de nieuwste Pantex pers, en shirt finishing op Fimas apparatuur. Laundry bv zal een aantal Ipso machine uit hun uitgebreide ranche aan de bezoekers tonen. Tevens zullen de uitgebreide mogelijkheden van het speciaal voor de stomerij ontworpen SPOT business software getoond worden. De SPOT software kan ook nauw samenwerken met Metalprogetti kleding opslag en sorteer sytemen. 
Ook Böwe machines zullen niet ontbreken en hier zal zeker over de keuze vrijheid van te gebruiken reinigingvloeistoffen gesproken worden.
Beide dagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur en iedereen is welkom, graag wel even aanmelden via info@polymark.nl

Zaterdag 24 maart 2018

Netex Jaarprijzen

Op Zaterdag 24 maart zijn op de Netex Worksopdag de Jaarprijzen uitgereikt aan diverse stomerijen. 
Zo mocht stomerij Van Kan uit Leidschendam de NETEX Marketing jaarprijs 2018 in ontvangst nemen.
De Innivatie jaarprijs ging naar stomerij Hartevelt in De Meern en de Duurzaamheids jaarprijs naar stomerij Texon in Tilburg.
De YEP award, een prijs voor de jonge ondernemer in de stomerij branche, is dit jaar uitgerijkt aan Bertul Zeyrek van stomerij Zeyrek uit Arnhem.
Wij feliciteren alle prijswinnaars met de gewonnen prijzen.
 
 

Maandag 5 februari 2018

Van Per naar ...

Omschakelen naar alternatieven reinigingsmiddelen voor chemische reinigingsmachines.
Als leverancier van Böwe reinigingsmachines krijgen wij regelmatig de vraag van een klant welke reinigingsvloeistof zij het beste kunnen kiezen. Deze vraag is echter nog één stap te ver. Eerst moet er een besluit vallen over de vraag of er afscheid genomen kan worden van het reinigingsmiddel Per. Pas als deze vraag volmondig met JA is beantwoord, komt de keuze van een alternatieve reinigingsvloeistof aan de beurt.
Het woord alternatief is een belangrijk woord in dit vraagstuk. De nieuwgekozen reinigingsvloeistof is een vervanger voor de bekende reinigingsvloeistof Per. De eigenschappen van de alternatieve reinigingsvloeistoffen zijn echter anders.
Een reden voor het overstappen naar een alternatieve reinigingsvloeistof kan verschillende achtergronden hebben. Voorbeelden zijn; dat de bodem is gesaneerd en dat nieuwe vervuiling voorkomen dient te worden; milieubewuster reinigen; de klant wil meer zelf kunnen reinigen met een mildere reinigingsvloeistof.
Pas na deze keuze kan er onderzocht worden welke vloeistof bij de nieuwe situatie past. Daarnaast zal er ook een situatie moeten ontstaan dat men op een positieve manier met de nieuwe reinigingsvloeistof kan leren omgaan.
Iedere alternatieve reinigingsvloeistof heeft zijn producteigen voor- en nadelen, zoals minder reinigingskracht dan Per, een producteigen geur, vergrauwing en een minder snelle scheiding van water en reinigingsvloeistof. De leveranciers die alternatieve reinigingsvloeistoffen verkopen, kunnen u hier tot in detail over inlichten.
Al met al heeft iedere alternatieve reinigingsvloeistof zijn eigen methode om het gewenste resultaat te behalen. Belangrijk bij het opstarten met een alternatieve reinigingsvloeistof is dat er voldoende informatie beschikbaar wordt gesteld voor de direct betrokken medewerkers die met deze nieuwe methode, nieuwe reinigingsvloeistof en wellicht nieuwe machine moeten werken.
Vanwege de andere eigenschappen van de alternatieve vloeistoffen, kunnen deze niet gebruikt worden in een Per machine.
Met omschakeling naar een alternatief reinigingsmiddel blijft dezelfde wetgeving van kracht:
  • Elke reinigingsvloeistof is Vluchtige Organische Stoffen (VOS)-registratieplichtig en dient daarom een VOS-boekhouding te hebben;
  • Maximaal toegestaan verlies van vloeistof is 2% van het totaal gereinigde aantal kg textiel per jaar in een machine;
  • Contactwater vanuit de machine altijd via een contactwater reiniger verwerken voor lozing van het water in het riool;
  • Al het afval uit de reinigingsmachine, uit destilleer en filter, altijd als milieubelastende stoffen laten afvoeren, zodat dit op de juiste wijze door specialisten kan worden verwerkt;
  • Het bevoegd gezag kan aanvullende maatregelen treffen.
Bij de brancheorganisatie Netex zijn er rapporten beschikbaar, waarbij de details van alle reinigingsvloeistoffen in kaart zijn gebracht.

 
Er komen geregeld nieuwe alternatieve reinigingsvloeistoffen bij. Deze zullen net als de huidige altijd een lager soortelijk gewicht hebben dan water. Dit in tegenstelling tot Per dat een zwaarder soortelijk gewicht heeft dan water.
Naast chemisch reinigen is er ook nog het wetcleaning proces beschikbaar. Hierbij wordt met speciale wasprogramma’s en vloeibare zepen een chemisch reinigingsproces nagebootst. Deze methode vraagt veel vakkennis van de operator en kan tot maximaal 70% van de aangeboden kleding voor chemisch reinigen ingezet worden.
Bij chemisch reinigen waar er van droog tot droog wordt gewerkt in dezelfde machine, wordt in het hele proces alle vloeistof hergebruikt. Het afval wordt gecontroleerd afgevoerd. Bij wetcleaning is een aparte wasmachine en droger nodig en wordt al het gebruikte water en de zeeprestanten rechtstreeks afgevoerd in het riool.
Indien u wilt overstappen naar een alternatieve reinigingsvloeistof, investeer in tijd, zodat u uw toekomstige reinigingsproces geslaagd kunt laten verlopen.

 

Zaterdag 13 januari 2018

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

2018 is van start en dus een goed moment om nu de jaarplanning te maken voor het machine onderhoud of vervanging.
Periodiek onderhoud zorgt voor continuiteit van uw productie proces en kan u behoeden voor onverwachte kosten.  Polymark heeft een uitgebreid onderdelenmagazijn en goed gevulde servicewagens met onderdelen van de door ons gevoerde merken.
Maak een afspraak met de afd planning en onze servicedienst zal u met raad en daad terzijde staan.
Plaatsing, service, onderhoud, keuringen ( F-Gassen voorheen Stek, lekdichtheid en nen keuring) alles in eigen beheer.

Vrijdag 22 december 2017

Feestdagen

Het jaar is weer bijna voorbij, de Feestdagen staan voor de deur. Wij willen ook in 2018 u ondersteunen met machineonderhoud, service en advies. 

Vrijdag 8 september 2017

Made in Germany

Bij de BÖWE vestiging in het Duitse Sasbach worden de speciale Black Forrest uitvoering gemaakt.
Deze uitvoering met een zeer chique uitstraling is voorzien van o.a. zwarte beplating en milieubak.
Door middel van katophorese behandeling, welke ook toegepast wordt op de koelregisters en de buitentrommel achterwand, wordt de zwarte kleur aangebracht. Deze coating is naast mooi ook erg functioneel omdat stof en vuil erg zeer slecht aan hecht waardoor het schoonhouden van de machine zeer eenvoudig is.
Deze uitvoering is leverbaar op de premiumline machines op de P en de M lijn
De M line is een echte Multisolvent machine, hierdoor is het mogelijk om zeer eenvoudig te wisselen van vloeistof. Door de kwalitatief hoge materialen die in de BÖWE machines worden toegepast kan de gebruiker een vrije keuze maken uit alle gangbare reinigingsvloeistoffen.
Ook een vloeistof wissel is geen probleem, vloeistof wissel zonder hoge kosten te maken voor mechanische aanpassingen.
Het is zelf mogelijk om nu een nieuwe P(er) machine aan te schaffen en deze door een ombouwset om te bouwen naar een Multisolvent machine
Alle Premium machines zijn voorzien van 3 zelfreinigende vloeistof tanken, een destilleer met rondspoel functie en emissie vrij destilleer uitruimsysteem. Tot 4 filters mogelijk en 2 zeep automaten.
Dit alles kunt u zelf zien tijdens de OPEN DAGEN bij BÖWE op 15 en 16 september 2017.
U bent van harte welkom inschrijven niet nodig voor deze open dagen
 

Donderdag 27 juli 2017

OPEN DAGEN BÖWE 15 en 16 September

Open dagen BÖWE 

De hoofdvestiging van Böwe staat in Sasbach in het zwarte woud in Duitsland. Hier beschikt men over een grote showroom waar de verschillende type machines, Per, Multisolvent, Premiumline en nieuwe I line, in werkende staat worden getoond. De machines zijn gevuld met diverse soorten hedendaagse reinigings vloeistoffen zodat de bezoeker zelf een oordelen kan of een bepaalde vloeistof voor hem of haar de meest juiste is.
​Alle machines zijn aangesloten op verbruikmeters om te tonen wat voor energie een bepaalde machine nodig heeft.

​Tevens zijn wet cleaning en afwerkings apparatuur te zien.

​De Netex organiseert een busreis om deze open dagen te bezoeken
​Aanmelden kan via secretariaat van de Netex

Maandag 24 juli 2017

Facebook

Volg ons nu ook op facebook. Wij informeren u ook met korte berichten via Facebook. U kunt ons vinden onder de naam Polymark Nederland. Met een wekelijks bericht willen wij informatie geven over onze branche en ons bedrijf.
Like ons en blijf op de hoogte.