machines en systemen voor stomerij / wasserij / kledingbeheer

Nieuws

Maandag 24 december 2018

Kerst 2018

We lopen alweer tegen het einde van het jaar. Team Polymark wil al onze klanten bedanken voor de mooie projecten die we voor u hebben mogen uitvoeren in 2018.
Ook in 2019 zullen wij u met raad en daad bijstaan om bij te dragen aan een sucsesvol nieuwjaar.
 

Donderdag 25 oktober 2018

Vernieuwing VOS Documenten

Een belangrijk onderwerp in uw werk is de VOS (Vluchtige Organische Stoffen) registratie.
Op verzoek van diverse klanten hebben we onze VOS voorbeeld documenten uitgebreid.
U zult onderaan de documenten een verliesberekening vinden.

Klik hier voor de download pagina.

Maandag 8 oktober 2018

Expo detergo 2018

Polymark is ruim vertegenwoordigd op de internationale Beurs Expo Detergo in Milaan.
Deze beurs wordt gehouden van  19-22 oktober 2018.
Wij adviseren u graag op de stand van één van onze leveranciers.
Vele leveranciers van stomerij en wasserij machines en producten tonen hier de modernste machines en producten.
Al weten al vele Nederlandse ondernemers deze beurs te vinden, het is ook voor de kleinere bedrijven een goede delegenheid om zich te orienteren en zelf te zien wat er voor machines en producten er allemaal leverbaar zijn.
Milaan is vanaf Amsterdam prima te bereiken (meerdere vluchten per dag). Een kostelose toegangs kaart is te verkrijgen via
http://www.expodetergo.com/index.php/en/book-your-free-ticket
Er wordt via de branche vereeniging ook een georganiseerde reis aangeboden

Hopelijk tot ziens in Milaan 
 

Maandag 10 september 2018

stoomerette t'Vlak

Stoomerette t' Vlak in Barendrecht heeft afscheid genomen van de per. Na eerst geruime tijd met 1 Böwe machine ervaring opgedaan te hebben met Higlow was nu het moment aangebroken om de andere Per machines vaarwel te zeggen.
Gekozen is om naast de bestaande 25 KG Böwe nog eens twee Böwe machines te plaatsen.
Het zijn multisolvent machines met een laadgewicht van 15 en 30 Kg zodat nu 70 kg reinigings capasiteit gerealiseerd is.
De 15 kg machine zal vooral ingezet worden voor lichte en delicate kledingstukken. De 30 kg machine ook van de premiumline zal ingezet worden voor het zwaardere productie werk. Deze machine is voor een zeer groot gedeelte uitgevoerd in R.V.S, zoals naast de standaard delen ook het tankenblok en het destilleer.
Deze machine heeft 2 rotatie filters waardoor er ook nog erg flexibel met de reinigings programma's kan worden omgegaan.
Zoals elke Böwe van de premiumline zijn er standaard multionderhouds programma's aanwezig waarmee een tijdsbesparing in deze programma's kan worden verkregen.
Vanwege deze installatie kon ook het leidingwerk in dit deel van het bedrijf aangepakt worden zodat stoomerette t' Vlak nu klaar is voor de toekomst.
 

Woensdag 5 september 2018

Bowe Pi 360

Bij Carraibean Laundry service op Bonaire hebben we een nieuwe Böwe PI 360 reinigings machine geleverd en in gebruik gesteld. Deze 18 kg machine heeft het werk van de oude Böwe P300 machine overgenomen.
Carraibian Laundry service verwerkt kleding van het hele eiland van hotels en bedrijven en particulier goed.
De machine is uitgevoerd in de slimline uitvoering wat inhoud dat het destilleer achter de trommel is gesitueerd waardoor we een smalle machine krijgen.
Ook de slimline uitvoering heeft standaard drie tanken en geluidsarme warmtepomp. 

Vrijdag 31 augustus 2018

Böwe MI lijn

Stomerij Wasserij de Ambassade in den Haag heeft een nieuwe Böwe machine.
Na vele jaren met een Böwe Per machine gereinigd te hebben is er nu een nieuwe Böwe Mi360 machine geinstalleerd.
Deze 18 kg multisolvent machine is het nieuwe hart van de stomerij.
De vorige machine heeft vanaf 1992 zijn werk gedaan maar de technische en milieueisen brachten de heer Pieterse tot een investering in een Böwe Multisolvent machine waarin gereinigd zal gaan worden met Sensene.
De Computer met touchscreen en kleuren scherm is zeer eenvoudig te bedienen en overzichtelijk. Door de voorgeprogrammeerde reinigings en onderhouds programma's is de machine breed inzetbaar en gebruiks vriendelijk.
Vanwege de uitvoering van deze machine zijn er voor de gebruiker mogelijkheden om subsidie aan te vragen. 
Dit kan helpen om een beslissing over de aanschaf van een nieuwe machine te maken.
 

Vrijdag 10 augustus 2018

Black Forrest machine

Stomerij Puur heeft een nieuwe Böwe multisolvent machine in gebruik genomen. Deze Premiumline machine is voorzien van drie tanken en twee filters waardoor er heel flexibel verschillende kleuren en stoffen gedurende de dag gereinigd kunnen worden.
Deze machine werkt met de reinigings vloeistof K 4 waarmee ook in de vorige machine gereinigd werd.
De nieuwe Siemens besturing die op deze machine is geinstalleerd is de eerste in Nederland. Het grote touchscreen scherm geeft alle benodigde informatie tijdens gebruik over de status van het proces. Daarnaast kan  de gebruiker alle informatie over de machine in deze computer opzoeken.
Met deze Siemens control computer zijn er nog meer procesmatige items te automatiseren. zo is er de mogelijkheid om een sensor bij te bestellen die de vervuiling van de vloeistof kan bepalen en daarmee het proces kan beinvloeden zodat er b.v. minder vloeistof gedestilleerd hoeft te worden.
Deze Black Forrest uitvoering is een mooie aanvulling op de zeer verzorgde winkel inrichting van stomerij Puur.


 

Vrijdag 8 juni 2018

Nieuwe Böwe Machine

Bij stomerij Cramers cleaningservice in Amsterdam hebben we een nieuwe Böwe Multisolvent machine van het Type Mi 360 geplaats.
Na vele jaren met een Böwe K16 te hebben gewerkt was het nu het moment om een nieuwe machine met destilleer te plaatsen.
De MI360 machine is uit de MI lijn van Böwe. Deze lijn bestaat uit een P en een M serie in de belading capasiteit van 12,15 en 18 kg. 
Deze MI machine heeft een trommel van 360 liter, 3 tanken, standaard 1 filter en een destilleer.
Een tweede filter is optioneel en kan vanaf fabriek of later geinstalleerd worden.
De voorgeprogrammeerde reiniging en onderhoudprogramma's zijn ruim voldoende maar er is ook voldoende mogelijkheid voor speciale klant gebonden programma's op te slaan.
Deze Multisolvent machine gaat van start met KWL maar de mogelijkheid om eenvoudig op een andere alternatieve vloeistof over te gaan geldt ook in deze MI lijn 
 

Donderdag 24 mei 2018

Nieuwe Privacy Wetgeving

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe wet omtrent privacy gegevens in (AVG).
Ons privacy statement in nu ook op onze site te vinden.

AVG staat voor Algemene Verordening Gegevens bescherming. De wet stelt ons strenge eisen aan hoe bedrijven om moeten gaan met persoonlijke gegevens van medewerkers, klanten, leveranciers en alle andere relaties.
Dit geldt voor elk bedrijf in Europa, van zzp'er tot multinational.
Als u meer wilt weten hoe Polymark omgaat met uw gegevens, lees dan ons privacy statement via de link onder in de home page. Op verzoek sturen wij u een exemplaar op.

Woensdag 18 april 2018

Open dagen

Wij kunnen terugkijken op geslaagde open dagen die wij organiseerde onder de noemer: Polymark Informatie dagen.
In twee dagen tijd hebben wij zo'n 80 bezoekers gehad.
Deze hebben zich uitgebreid laten informeren over Spot Software voor de stomerij, Shirt finishing met Fimas apparatuur en de mogelijkheden met persen met het nieuwste model Pantex persen.
Bufa care toonde, als medeorginisator van het evenement, Wetcleaning en Natwas systemen met automatische zeepdosering en Domus wasapparatuur.
Op Maandag was ook de firma Kreusler van de partij om ook hun visie op de dry- en wetcleaning uit te dragen.
Mocht u niet in de gelegenheid geweest zijn om deze dagen te bezoeken, maak dan een afspraak met de mensen van Polymark.