machines en systemen voor stomerij / wasserij / kledingbeheer

Klanten vertellen...

Bij Polymark slaan wij onszelf niet graag op de borst. Eén ding durven wij wel te stellen: wij leveren de beste kwaliteit machines die er zijn. Kwaliteitsmachines zijn duurder, inderdaad, maar in onze ervaring zijn ze op de lange duur goedkoper. Ze gaan namelijk veel langer mee en krijgen minder mankementen. Als er mankementen zijn, dan lossen onze goedgeschoolde monteurs ze op.

U hoeft ons niet op ons woord te geloven, natuurlijk. Leest u vooral wat onze klanten over ons zeggen:

Stomerij Uniek

Stomerij Uniek bestaat sinds 1957 en is al sinds jaar en dag klant bij Polymark. “Omdat ze betrouwbaar zijn en behulpzaam”, aldus Leon van Roosmalen, tweede generatie eigenaar van de stomerij. Hoe behulpzaam precies, dat ondervond hij laatst weer aan den lijve.
“Wij staan op het punt om te investeren in een nieuwe machine en in een nieuwe milieuvriendelijke vloeistof”, vertelt Van Roosmalen. “Maar welke vloeistof dat moest worden...? Ik hoorde zoveel wisselende verhalen, dat ik echt niet meer wist welke ik moest kiezen.” Bezoeken aan andere stomerijen boden geen soelaas, dus uiteindelijk vroeg Van Roosmalen Polymark om raad.
“Polymark kwam met de suggestie om een dagje naar de Böwefabriek in Duitsland te gaan. Daar staat namelijk een proefopstelling waarin je verschillende vloeistoffen kunt testen.” Van Roosmalen verzamelde vier zakken oude kleding en maakte daar allerlei vlekken in. “Ook wel eens leuk, voor de verandering”, gniffelt hij. “In de Böwefabriek werden we hartelijk ontvangen door de heer dhr Frank Ziermann en zijn team. Ze gaven ons alle tijd om te testen en we kregen eerlijk antwoord op onze vragen.”
Van Roosmalen probeerde vier verschillende vloeistoffen uit: K4, Higlow, KWL en Green Earth. Hij koos op basis van de resultaten* zijn favoriet: een KWL-vloeistof. “Andere groene vloeistoffen zijn gewoon nog niet ver genoeg”, verklaart Van Roosmalen. “Dat een KWL-vloeistof als beste uit de bus kwam, komt eigenlijk wel goed uit. We werken namelijk al met KWL-machines en deze zijn gemakkelijk om te bouwen voor nieuwe vloeistoffen.”
Van Roosmalen heeft proefondervindelijk de, voor hem, beste keuze kunnen maken. Daar is hij duidelijk blij mee: “Ik zat echt in mijn maag met de keuze voor een vloeistof, dus Polymark en Böwe: hartelijk bedankt!”

* getest met reiniging zonder reinigingsversterkers
 

De Roosendaalse Stomerij

“Waarom ik klant ben bij Polymark?”, vraagt Okke Lemmens, van De Roosendaalse Stomerij. “Omdat ze het merk Böwe voeren. Om die reden werd ik 12,5 jaar geleden klant. Dat ik nog steeds klant ben, komt overigens door hun goede service. Ik betrek al mijn apparatuur van Polymark; van reinigingsmachine tot strijkapparaat, van stoomketel tot conveyor. Als daar iets mee is, dan lost het vakbekwame personeel het probleem snel op. Bij Polymark doen ze er alles aan om hun afnemers tevreden te houden. Daardoor voel ik me een gewaardeerde klant.”
 

Stomerij Zevenbergen

“Betrouwbaarheid is belangrijk”, vindt Cees de Reus van Stomerij.nl in Zevenbergen. “Ik heb namelijk een productiebedrijf, dus alle machines moeten blijven draaien. Anders kan ik niet op tijd uitleveren.”
 
De Reus zit sinds 1985 in de stomerijbranche en werd in 1986 klant bij Polymark. “Dat kwam zo: ik koos bewust voor reinigingsmachines van het degelijke, Duitse merk Böwe en daarvan is Polymark distributeur. Intussen is Polymark trouwens onze huisleverancier. Ook onze strijktafels, hemdenfinishers en andere afwerkapparatuur komen hier vandaan.”
 
De Reus heeft ook wel eens met andere leveranciers zakengedaan, vertelt hij. “Maar als er dan iets mis was, zeiden ze rustig: ‘Ik denk dat er morgenmiddag wel een monteur kan komen’. Ondertussen lag mijn productie stil! Bij Polymark gaat natuurlijk ook niet alles 100% goed. Maar ze doen er alles aan om zo snel mogelijk een monteur bij me te krijgen en mijn probleem op te lossen. Ze denken er niet in problemen, maar in oplossingen.”
 

Stomerij City Cleaning Utrecht Oost

“Ik ben al 30 jaar klant bij Polymark, en nog steeds zeer tevreden”, aldus Johan Waldhober van stomerij City Cleaning Utrecht Oost. “Ik neem al mijn apparatuur bij hen af, zoals de reinigingsmachines van het degelijke, Duitse merk Böwe. Dat zijn de beste en ze gaan lang mee. Maar ik kies vooral voor Polymark vanwege de service. Ze hebben goede mensen in dienst, zijn klantvriendelijk, staan altijd voor je klaar en denken met je mee. Polymark is niet de enige en ook niet de goedkoopste leverancier, maar wel de betrouwbaarste!”
 


IVY Amsterdam

Bij IVY  kan je terecht voor wassen, strijken en stomen. “Ik heb mijn bedrijf nu drie jaar”, vertelt eigenaresse Unice Bergs. “Omdat ik wilde uitbreiden, vroeg ik collega’s waar hun machines vandaan kwamen. ‘Bij Polymark’, was het antwoord. Zo kwam ik daar terecht.”
 
Een adviseur kwam langs om Bergs’ ideeën te inventariseren, de locatie (400 m2) te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. “Het heeft een jaar geduurd voor ik tot aankoop overging: een combinatie van nieuwe en tweedehands strijkapparatuur. Al die tijd bleven ze me goed adviseren. Ook bij de inrichting heeft Polymark me geholpen. Van wassen en strijken weet ik namelijk alles, maar als het om leidingen voor stoom en elektra gaat... dan moet je niet bij mij zijn.”
 
“Ik vind Polymark vooral sterk in advies en service. Hun aftersales bijvoorbeeld: ook nadat ik de spullen gekocht en betaald had, kwam er iemand langs. Toen er iets niet helemaal was zoals het hoorde, werd dat snel gefixt. Wat hun serviceafdeling betreft: die is heel snel en goed. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.”