Reviews

Propershop werkt duurzaam met ‘Natuurlijk Verpakt’

De Propershop in Amsterdam maakt sinds de zomer van 2021 gebruik van ‘Natuurlijk Verpakt’ van Polymark, 100% biologisch verpakkingsmateriaal voor onder meer hangende kleding. De stomerij wil graag duurzaam werken en maakte de omslag naar milieuvriendelijk verpakken van kleding. Rob Raadsheer vertelt waarom: ‘we nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. We lopen daarom graag voorop. Mijn vader is voorzitter van branchevereniging Netex geweest en ik vind dat we daarom ook een voorbeeldfunctie in de branche hebben. Ook onze klanten waarderen onze duurzame aanpak. Zij zijn alert op het gebruik van plastic en zien nu het groene logo waardoor ze weten dat de verpakking van afbreekbaar plastic is. Eerder gebruikten we ‘namaakplastic, maar dat vonden we niet fijn werken. Polymark introduceerde ‘Natuurlijk Verpakt’ bij ons en dat voldoet prima, ook in combinatie met onze machines.”

De Jong stapt over op duurzame verpakking

Wasserij en stomerij De Jong uit Rhenen wil de omslag maken naar duurzamer werken. Polymark wees hen op het biologisch afbreekbare verpakkingsmateriaal ‘Natuurlijk Verpakt’. Daarmee willen zij gaan werken. Sjanie vertelt dat de eerste stappen voor milieuvriendelijk verpakken al zijn gezet: “We verpakken nu al wasgoed in papier en herbruikbare zakken. Binnenkort stappen wij dan ook over op de ‘Natuurlijk Verpakt’ sealhoezen. Deze hoezen zijn gemaakt van 100% biologisch granulaat, wat betekent dat ze volledig natuurlijk composteerbaar zijn. Onze klanten kunnen de gebruikte hoezen gewoon bij het gft-afval gooien. We hebben deze nieuwe aanpak alvast op onze website vermeld.”

Ambassade Textielreiniging verpakt kleding in afbreekbaar ‘plastic’ 

“We willen milieuvriendelijk werken, voor onszelf en onze klanten”, vertelt Rolf van stomerij Ambassade Textielreiniging in Den Haag. Eén van onze klanten is bijvoorbeeld het Koninklijk Huis. Zij vinden duurzaamheid belangrijk. Daar werken wij graag aan mee en zijn voor een deel overgestapt op Organix ‘Natuurlijk Verpakt’ van Polymark. Zij zijn de enige partij in Nederland die dit leveren. Het is 100% biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal dat we op onze machines kunnen gebruiken. We drukken ons eigen logo erop.” Rolf noemt daarbij twee kanttekeningen: “Organix is beperkt houdbaar dus moet wel gebruikt worden.” Daartegenover staat dat het materiaal volledig afbreekbaar is en geen impact op het milieu heeft.