Nieuws

SAVE THE DATE 

OPEN HUIS DAGEN BIJ BÖWE IN SASBACH DUITSLAND

Ervaar live de nieuwste reinigings technieken en Bowe Black Forrest machines. Tevens demonstraties afwerkings technieken met o.a. no press systeem van Sankosha.  

Nieuw !   Böwe Shirtfinisher SP22

Bowe shirtfinisher Sp22 Polymark

Zondag 28 April 2024

Böwe Introduceerd nieuwe Shirtfinisher SP22 op de Cleantex 2024 in Ascot UK

De Sp 22 is een uitbreiding op het bestaande finishing gamma van Böwe.

Door een combinatie van persen en blazen kan in zeer korte tijd een vochtig overhemd worden gestreken met een zeer hoge kwaliteit. Door gebruik te maken van restwarmte en het weglaten van openstoom functie gebruikt de machine bijzonder weinig energie.
De voorkant van het overhemd wordt geperst en de achterzijde geblazen. Hierdoor kan de warme rest lucht maar 1 kant op en wordt deze afgevangen en hergebruikt.

De op europese maten afgestemde body maakt het mogelijke om een grote variëteit van maten op deze machine te verwerken.


Stomerij Zeyrek bestaat 20 Jaar !!

Scherm­afbeelding 2024 04 29 om 11.35.05

Maandag 15 April 2024

Het is alweer 20 jaar geleden dat de familie Zeyrek hun stomerij activiteiten begon in Arnhem.

Met de overname van een bestaande stomerij in winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem startte de familie Zeyrek hun textiel reinigingsbedrijf. Wegens de verbouwing van het winkelcentrum moest de familie uitkijken naar een nieuwe locatie voor de centrale reiniging. Deze werd gevonden op het industrie gebied Rijkerswoerd. Hier is een centraal reinigings bedrijf ingericht waar men alle soorten textiel kan verwerken. De nieuwe eigen winkel op Presikhaaf keerde als service winkel, voor brengen, ophalen en reparatie's,  terug op de oorspronkelijke plek. 

Nieuwe Böwe machine voor Stomerij Bosboom 

Stomerij bosboom amsterdam polymark boewe

Donderdag 29 Februari 2024

Nieuwe BÖWE reinigingsmachine Mi360 voor Stomerij Bosboom
Stomerij Bosboom uit Amsterdam schafte in januari 2024 een nieuwe BÖWE machine aan.

Joop Bosboom vertelt waarom: De oude machine liep echt op z’n laatste pootjes. Hij ging al jaren mee maar het was tijd voor vervanging. In overleg met Polymark, al meer dan 40 jaar onze vaste leverancier, kozen we voor de Multi solvent machine BÖWE Mi360.
We zijn er blij mee. De machine doe wat wij willen en bevalt goed. Er kan tussen de 15 en 20 kg in de trommel. Dat is iets meer dan de vorige, waar 15 kg het maximale was. Ook is de machine iets stiller.

Nieuwe Böwe machine voor Stomerij Stoeke

Stoeke

Woensdag 8 Februari 2024

Nieuwe Böwe  reinigingsmachine voor Stomerij Stoeke
Stomerij Stoeke in Den Haag heeft na 25 jaar trouwe dienst zijn Böwe P540 reinigingsmachine vervangen.

Met de installatie van deze moderne Böwe 18 kg machine is de stomerij nu toekomstbestendig.

Door de compacte bouw kan er op minimaal vloeroppervlak economisch geproduceerd worden met een machine die aan de strengste eisen voldoet.
De grote keuze in reinigingsprogramma’s stellen de stomerij in staat alle aangeboden kleding op een kwalitatief hoogstaande reiniging aan te bieden. 

Ont-moet middag Netex..

Ontmoetdag netex vendrig polymark stomerij wasserij

Zaterdag 28 Januari 2024

Ontvangst  in de uitgebreide showroom van Wasserij Vendrig in IJsselstein. Daarmee ging de eerste door Netex georganiseerde Ont-moet middag van start.

In een gezellige en ongedwongen sfeer konden we met elkaar van gedachte wisselen over de huidige markt omstandigheden.

In drie groepen kregen de bezoekers een rondleiding en daarmee een kijkje in de keuken van een onderneming die bedrijfskleding wast en chemisch reinigt voor hun klanten. Met daarbij ook aandacht voor de indentificatie van de goederen, reinigen, drogen, finishen, vouwen en sorteren.
Automatisering zal ook zijn intrede moeten maken in de stomerij branche om het verdienmodel van de stomerij te contunieren.
Ook een bezoek aan het gelieerde bedrijf Wauw closet ( dames kleding verhuur op abonement basis ) kon ook op bewondering rekening van de bezoekers.
Hier werd nog lekker geborreld en genetwerkt door de bezoekers.
Een geslaagde middag die zeker vaker georganiseerd mag worden.

Een energiezuinige oplossing
.

NieuwsMei2023

Maandag  01 mei 2023

Een klant vroeg ons om een energiezuinige oplossing voor de wasafdeling. Die vraag hebben we enthousiast en met toewijding opgepakt.

We zorgden voor een 45 en 28 kg Primer wasmachine, 3 Primer warmtepomp drogers en een water-recycling-installatie die het thermisch verwarmde water uit de reinigingsmachine en de drogers inzet voor het wasproces. Samen met Seko zijn ook vloeibare zeeppompen geïnstalleerd. Dit alles is op afstand benaderbaar via WIFI.

We zijn er trots op een waterbesparende, energiezuinige, stoomvrije en bovenal gebruiksvriendelijke oplossing voor onze klant gerealiseerd te hebben. 

Investeren in een industriële warmtepomp levert op

Vrijdag  10 februari 2023

“De Primer industriële warmtepomp wasdroger bevalt uitermate goed. Energietechnisch gezien levert ie veel op. En dat was een belangrijke reden voor ons om nú te investeren. Als ondernemer voel je de inkomsten en uitgaves het hardst. Dus je bent nu eerder geneigd om te zeggen: we gaan het doen. Bovendien moeten we allemaal bijdragen aan de transitie naar een schonere wereld. Voor ons betekende de investering in de warmtepomp wasdroger dat we ons minder gingen richten op de industriële markt waar je het moet hebben van bulk. We leggen ons meer toe op de particuliere markt. Onze specialisatie ligt in het reinigen van artikelen van mensen in de buurt die wat meer niche zijn zoals suède reiniging. Daarvoor functioneert de warmtepomp wasdroger perfect. 

Vanaf 1988 run ik met mijn vrouw de stomerij en sinds jaar en dag is het duidelijk dat als we nieuwe machines aanschaffen, we dat bij Polymark doen. De slogan van Polymark is: ‘een zaak van vertrouwen’. En dat is het inderdaad. Het is een samenwerking van geven en nemen. Dat vergeten we met z’n allen nog wel eens. Leven en laten leven is een van de belangrijkste dingen, zeker nu. Als de portemonnee in het geding is, zijn we allemaal geneigd om te denken aan onszelf. En ik snap dat vanuit het ondernemerschap, maar je moet toch ook aan je partners denken, samen over de sloot springen en verder lopen. Dat doen we met Polymark.”

John Roelofs Stomerij Roelofs in Soest
 

Reset.Restart Together, ook voor de partners en klanten van Polymark 

Maandag  31 oktober 2022

Op 21 t/m 24 oktober jl. vond de Expo Detergo plaats. Op deze beurs toonden een aantal partners van Polymark hun nieuwste machines, apparatuur en verpakkingsmateriaal. Wij waren in Milaan om deze noviteiten met eigen ogen te zien, zodat we u hierover goed kunnen adviseren. Dit waren de highlights:

Böwe:
Overkookbescherming met foto-elektrische sensor.
Nieuwe machines voor stomerij- en wasserijindustrie zoals hemdpersunit, broekpers, strijktafel.
 
Barbanti:
Shirtfinishers zoals de nieuwe 494 en combined Unit 843 en Spotting Table SM20.
 
Fimas by Macpi: 
Verder ontwikkelde shirt-finishers en strijktafels zoals Machine 291, 320 en 321.28
Lancering multihead finisher Macpi 291.
 
Metalprogetti:
Nieuwste uitvoering van het 24/7 kiosk systeem i.c.m. met volledig geautomatiseerde lockers voor o.a. gevouwen kleding.
Nieuwe automatische inpakmachine die zowel de bovenkant als de onderkant dicht sealt.
 
Organix: 
Voor het eerst op expo detergo toont Organix het 100% natuurlijk verpakkingsmateriaal voor hangende kleding en handdoek- en linnengoedpakketten.

Primer
Nieuwste apparatuur voor wetcleaning en wasserij toepassing. 
Energiezuinige warmtepompdrogers en mangels.
 
Op onze social media kanalen LinkedIn, Facebook en Instagram delen we nog meer foto’s en filmpjes van ons bezoek aan de beurs. Heeft u interesse in één van deze noviteiten? Neem dan contact met ons op.

Eerste blik op nieuw systeem Metalprogetti

Woensdag  13 juli 2022

Begin juli bezochten we op uitnodiging van Metalprogetti een locatie in Belgie. Met meerdere Metalprogetti dealers uit verschillende landen werden we daar getrakteerd op een kennismaking met het nieuwste type kledingbeheersysteem.

We bekeken het nieuwe systeem, kregen de laatste aanpassingen te zien en bespraken deze gezamenlijk. Mooi om te zien hoe Metalprogetti ingenieuze features heeft ontwikkeld voor nog meer ruimtebesparing en veilige opslag van persoonlijke kleding. Het nieuwe systeem is in oktober te bewonderen op de Expo Detergo International 2022 in Milaan.
 

Netex Worksopdag voor de textielbranche

Woensdag  16 maart 2022

Op zaterdag 9 april 2022 organiseert Netex een Worksopdag voor de textielbranche op lokatie bij Polymark in Nieuwegein. Wij mogen de gastheren zijn van deze worksopdag waarop aandacht is voor veranderingen in de klantvraag, duurzaamheid & circulariteit en innovaties in textielreiniging. 

In onze showroom hebben we machines geplaatst die werken volgens de nieuwste inzichten ten aanzien van milieu, energie en automatisering. Ook is er aandacht voor mogelijkheden om te  produceren met minder menskracht .

Daarnaast zijn er collega leveranciers aanwezig die u kunnen informeren over de producten en diensten die de verschillende bedrijven aanbieden.

Kom kennis vergaren op het ondernemersplein en de verschillende workshops. Daarnaast is het ook na lange tijd weer mogelijk om collega's uit de branche te spreken. Laat deze kans niet voorbijgaan ! 

Wilt u bij de Netex Worksopdag aanwezig zijn? Meld u dan aan via deze link.

Wilt u de diverse machines in werking zien? Kom dan naar de speciale doelgroepen open dag van Polymark op maandag 11 april. Aanmelden kan via deze link:
 
Heeft u een vraag? Bel/Mail ons: 030-6060274  info@polymark.nl

Verpak duurzaam met
'Natuurlijk verpakt'

Maandag  17 januari 2022

100% plasticvrije biologische verpakking voor stomerij, wasserij, hotels en vakantieparken
 
Duurzaamheid is dé trend. Ook in de Nederlandse textielbranche. Daarom introduceert Polymark ‘Natuurlijk Verpakt’. Een 100% plasticvrije biologische verpakking voor hangende kleding en handdoek- en/of linnenpakketten. Als groen alternatief voor de plastic hoezen. Hiermee helpt zij wasserijen, stomerijen, hotels en vakantieparken om hun dienstverlening te verduurzamen.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Polymark uit Nieuwegein. Na het eerder toepassen van alternatieve vloeistoffen en ecologische wasmiddelen voor textielreiniging, volgt nu een groenere oplossing voor het logistieke aspect van de reinigingsbusiness: ‘Natuurlijk Verpakt’. Een milieuvriendelijker, biologische verpakking voor hangende kleding en handdoek- en/of linnenpakketten. Hét groene alternatief voor de plastic hoezen/tassen die doorgaans in de wasserij, stomerij, hotel of vakantieparken worden gebruikt.
 
Puur natuur
‘Natuurlijk Verpakt’ is een 100% natuurlijke verpakking: 

 • biologisch afbreekbaar, 
 • volledig natuurlijk composteerbaar,
 • bescherming tegen vuil en regen
 • draagt bij aan het behoud van onze aarde.

Met de inzet van ‘Natuurlijk Verpakt’ kunt u als stomerij, wasserij, hotel of vakantiepark uw klanten laten zien dat u duurzaamheid belangrijk vindt. Dit draagt bij aan de waardering van de dienstverlening.

De overstap heeft geen consequenties. Het materiaal is geurloos, transparant met gft-logo en is eenvoudig te gebruiken op vele automatische verpakkingsystemen.
 
Nieuwsgierig?
Neem voor meer informatie over ‘Natuurlijk Verpakt’ contact op met Polymark of kijk op deze pagina.

Nieuw: Böwe brengt nieuwe persmachine voor modieuze overhemden op de Europese markt 

Woensdag  14  Juli 2021

Uit onderzoek blijkt dat in Europa meer modern gesneden overhemden worden gedragen door de invloed van Italiaanse en Franse ontwerpers. De huidige pers-shirtfinishers zijn vooral gebaseerd op het traditionele model. Daarom ontwikkelde Böwe samen met Sankosha de nieuwe persmachine PS 20 voor het perfect geperste modieuze overhemd.

In Azië, de VS en het Verenigd Koninkrijk worden veel overhemden geperst afgeleverd aan de klant. In Europa werkt men vooral met shirtfinishers op basis van blazen. In het afgelopen ‘coronajaar’ heeft Duitse producent textielreinigingsmachines Böwe onderzoek gedaan naar het verschil in de Europese en niet-Europese markt. Uit onderzoek blijkt dat de Europese markt door invloed van Italiaanse en Franse ontwerpers, privé en zakelijk, is veranderd. Men is een meer individueel gesneden en modern model overhemd gaan dragen. Dit geldt niet voor niet-Europese landen. Daar voert het traditioneel model overhemd nog steeds de boventoon. Een persmachine voor het modieuze overhemd was er nog niet. Böwe brengt hierin verandering met de PS 20.

Ontwikkeling nieuwe overhemden persmachine
Aangezien de huidige huidige shirtfinishers voornamelijk geschikt zijn om de traditionele modellen overhemden te persen, was er op basis van de uitkomsten van het onderzoek, behoefte aan een nieuwe persmachine voor de modieuze overhemden. Böwe ontwikkelde samen met de Japanse producent-collega Sankosha de nieuwe persmachine PS 20 voor de Europese markt.

Voordelen van de PS 20
Met de nieuwe persmachine kan de stomerij een modieus overhemd perfect geperst afleveren. De PS 20 heeft nog meer voordelen:

 • een fijne pasvorm voor de drager
 • geen glans bij zwarte shirts door speciale bekleding
 • aangepaste buste voor modieuze shirts modellen
 • verlengde schouderpers om kruisnaad goed te positioneren
 • ergonomische ontworpen machine werkhoogte 150 cm 
 • geen strijkijzer nodig
 • energiebesparend en minder warmte-afstraling
 • geluidsniveau is met 6dB verlaagd
 • hoge productie door korte cyclustijden

  Interesse?
  Neem contact met ons op.

Wasserij Korsow

Vrijdag  14  Mei 2021

“In april 2021 heeft Polymark bij ons een gereviseerde reinigingsmachine Böwe PX 19 geïnstalleerd. Via de telefoon, omdat onze wasserij is gevestigd op Curaçao.
In de huidige corona omstandigheden met een zeer laag aanbod van wasgoed, was het aanschaffen van een nieuwe Dryclean machine geen optie voor ons. We wilden graag iets kopen bij een betrouwbaar bedrijf en kwamen bij Polymark terecht. In het verleden hadden wij al eens een machine bij Polymark aangekocht, maar in de afgelopen jaren niet meer door een verschuiving van onze focus naar onze bulk afdelingen.

De machine is vervoerd van Nederland naar Curaçao, de installatie werd lokaal geregeld, de ingebruikstelling volgde op afstand. Dit verliep voorspoedig. Het is uiteraard lastig om een afstand van 9.000 km te overbruggen door slechts een beeldbelverbinding, maar Polymark heeft ons erg goed geholpen.”

Juriaan Verzeilberg

Wereldprimeur van BÖWE:
destilleer overkook beveiliging

Maandag  12  April 2021

Het destillatie-overkookprobleem (zwart slaan) is bekend zolang er al reinigingsmachines bestaan. Dit wordt veroorzaakt door een op lage temperatuur kokend mengsel zoals water, hoge luchtvochtigheid, doseringsadditieven en stoffen die tijdens het chemisch reinigen uit de kleding worden verwijderd. Door deze mengsels kan het kookgedrag veranderen met schuimvorming en overkoken van de destillatie tot gevolg.

BÖWE heeft een oplossing ontwikkeld om dit
overkoken te voorkomen.


Het bedrijf ontwikkelde een systeem met een foto-elektrische sensor. Als er belvorming optreedt op het oppervlak van het kokende oplosmiddel in de destillatie, detecteert de sensor dit en wordt het vacuüm voor korte tijd onderbroken. Hierdoor verandert het kookpunt, zakt de schuimlaag in en wordt overkoken met bijbehorende vuiloverdracht voorkomen. En is tijdrovende schoonmaak van waterafscheiders en tanks niet meer nodig.

Böwe bouwt al 75 jaar reinigingsmachines. Het bedrijf staat bekend om haar innovatiekracht. Enkele eerdere voorbeelden zijn:

 • automaat
 • 1980: diepkoeltechniek 
 • 1990: volledig gesloten textielreinigingsmachines
 • 2010: cataforese coatings op de componenten om vuil
 • en pluisvorming te voorkomen
 • 2016: geautomatiseerde vloeistof-vervuiling-meting

Wilt u meer weten over de Böwe innovatie?
Neem dan contact met ons op.
 

Newasco kiest met Böwe reinigingsmachine voor duurzaamheid, minder slijtage en betere geurbeleving

Dinsdag  26  Februari 2021

“Onlangs hebben we een KWL-reinigingsmachine van Böwe aangeschaft. Bij Polymark.” Leo Soons, directeur van Newasco Rijen, textiel wasserij voor zorg, horeca en bedrijf, vertelt waarom hij deze keuze maakte.

“Na 75 jaar reinigen met PER hebben we nu gekozen voor de KWL-reinigingsmachine Böwe MI 360 (18 kg), omdat deze machine minder milieubelastend is, minder slijtage aan de kleding veroorzaakt en een betere geurbeleving geeft. 

Voor ons is dit nu de beste oplossing om verder te gaan. De toekomst zal leren of de overstap ons bevalt. Maar met de ervaren monteurs van Polymark zien wij deze toekomst positief tegemoet. 

We werken al jarenlang prettig samen met Polymark. Daarom hebben wij voor onze nieuwe reinigingsmachine opnieuw gekozen om met deze leverancier in zee te gaan. We hebben er vertrouwen in.”

“24/7 gedragen uniformen inleveren en schone kledingstukken ophalen.

Dinsdag  13  Oktober 2020

Geautomatiseerd, gemakkelijk en kostenbesparend. Een ideale situatie voor ieder bedrijf waar uniformen worden gedragen. Wij regelen het van a tot z.”

Voordelen van automatisering:
Ronald verduidelijkt de voordelen één voor één. “Met ons uniformsysteem bespaar je op kosten. Door ruimtebesparing, er is één afgescheiden ruimte nodig, zonder paden, de conveyors hangen op meerdere hoogtes.” Volgens Ronald werken veel bedrijven nog met persoonlijke lockers voor medewerkers waar ieder de eigen kleding in bewaart. “Het uniformsysteem is eigenlijk één centrale locker waaruit je 24/7 kleding haalt. Bovendien hygiënischer omdat de kledingstukken in een afgezonderde ruimte hangen. De kosten van kleding kunnen ongeveer 30% lager worden. Het systeem selecteert op maat in plaats van naam, een sturingsmechanisme op gebruik. Ook is besparing op personeelskosten mogelijk. De handmatige handling stopt, het systeem neemt het werk over. Er is alleen een medewerker nodig voor het inhangen van de kleding. Tot slot noem ik de traceerbaarheid. Ieder kledingstuk krijgt een chip of permanente barcode. Er raakt geen kledingstuk meer kwijt. Dit geeft rust en overzicht. Het proces is volledig te volgen van inleveren, wasserij, uitgifte, dragen en weer inleveren. Hiermee voldoen bedrijven aan de vereisten van bijvoorbeeld ‘foodsafety’-certificeringen.”

Lees verder

Nieuwe Böwe drogers bij Stomerij Pamba

Dinsdag  10  Oktober 2020

Stomerij Pamba heeft geïnvesteerd in de continuïteit voor de toekomst. Met deze 3 nieuwe Böwe drogers kunnen ze ook tijdens de drukte die, volgens de verwachting , toch weer gaat komen na de Corona crisis zeker aan.
De drogers zijn o.a. voorzien van RVS trommels, restvochtmeting die een snelle verwerking van het wasgoed garandeert.

Maximale efficiëntie in wasserij en stomerij door samenwerking Polymark en MyBusiness

Woensdag  30  September 2020

In de stomerij- en wasserij-branche zijn Polymark en MyBusiness Software bekende namen. Polymark levert machines, systemen en service en MyBusiness ontwikkelt toegepaste bedrijfssoftware voor de branche. Na in verschillende automatisering-projecten te hebben samengewerkt, slaan Polymark en MyBusiness de handen ineen om een complete dienstverlening te leveren. Polymark vertegenwoordigt nu ook MyBusiness Laundry, de softwaretak van MyBusiness die zich specifiek richt op de stomerij- en wasserij-branche. Van advies en levering tot de helpdesk-activiteiten rondom de software: Polymark verzorgt het in constructief overleg met de specialisten van MyBusiness.

Beter voldoen aan de klantvraag
Met de samenwerking zal de service voor klanten verbeteren. In eerdere implementatietrajecten werden hardware en software apart en opvolgend aan elkaar geleverd. Dat resulteerde wel eens in wat extra aanpassingen ten behoeve van de software achteraf, zoals het aanleggen van een netwerk of plaatsen van een extra werkbank voor een labelprinter. Met Polymark hebben klanten nu één aanspreekpunt voor de implementatie van zowel de hardware als software. Zo kan alles direct efficiënt ingericht worden, wat de kans op verrassingen achteraf minimaliseert. Door de software direct mee te nemen in het traject, ontstaat er een groot voordeel voor de klant op het gebied van tijd, efficiëntie en kosten. Ook de service en support worden volledig door Polymark verzorgd. Dat betekent dat klanten nu profiteren van één direct aanspreekpunt voor al hun machines, systemen, software, advies én service.

Familiebedrijven slaan handen ineen
Al jaren komen Polymark en MyBusiness Software elkaar tegen. Sinds het begin van de 20e eeuw is de familie Sijmons actief in de markt, waarna de familie in 1986 Polymark Nederland kocht. Ondertussen is de organisatie in handen van de vierde generatie in de familie Sijmons. Ook MyBusiness is een familiebedrijf, dat al 16 jaar bedrijfsprocessen automatiseert en optimaliseert in een aantal branches, waaronder laundry. De klik tussen de twee organisaties was er en dit mondde uit in deze structurele samenwerking, waarmee Polymark en MyBusiness samen sterk staan in de markt en de klant een uniek totaalplaatje kunnen bieden.

Fimas op bezoek bij Polymark

Donderdag 22 Juli 2020

Na te lange tijd alleen telefonisch en digitaal contact te hebben gehad, vond onze leverancier Fimas het de hoogste tijd om ons bedrijf weer te bezoeken. We zijn uitgebreid geïnformeerd over de laatste nieuwe producten van Fimas en Macpi (het moederbedrijf ) Zo zijn momenteel het volledig in RVS uitgevoerde Fimas OZON cabinet en de nieuwe stoom tunnel van Macpi besproken. Beide producten worden ingezet voor het bestrijden van bacteriën en virussen. Fimas ziet wereldwijd een behoefte an deze machines en zijn dan ook volop dit soort apparatuur aan het uitleveren. Op korte termijn zal er een demonstratie model van het Ozon cabinet in onze showroom te Nieuwegein aanwezig zijn.

Polymark nu ook Primer dealer

primer drogers polymark stomerijtechniek stomerijmachines bowe Primer Boewe

Donderdag 16 Juli 2020

Polymark heeft het leverings programma voor was en droogapparatuur uitgebreid met het merk Primer, Wij zullen dit als huismerk gaan leveren. Deze machines worden in Spanje gefabriceerd volgens de nieuwste technieken. toepasbaar in wasserijen, wassalons, stomerijen (wetcleaning), instellingen, ziekenhuizen enz. Met Primer en Polymark haalt uw kwaliteit in huis om zorgeloos uw productie te kunnen verwerken. 

https://www.polymark.nl/producten/natreinigingsmachines/ 

Nieuwe website Polymark

Donderdag 9 Juli 2020

Met trots melden wij u dat Polymark een nieuwe website heeft. Met deze frisse start kunnen wij u beter informeren over nieuwe machines, regelgeving, documentatie en nieuws binnen onze mooie branche. Wij voorzien de nieuws rubriek regelmatig van nieuwe artikelen om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Nieuwsgierig geworden? Kijk rustig rond op onze website.

Volg ons ook op facebook en linkedIn om altijd op de hoogte te blijven.

https://www.facebook.com/polymark.nl/

https://www.linkedin.com/company/polymark-nederland

Fimas 379

Vrijdag 10 april 2020

De Fimas strekpop heeft zich alreeds bewezen als een stabiele en robuste machine die in de moderne stomerij niet mag ontbreken. met deze machine wordt een hoge kwaliteit finishing bereikt met minimaal bijkomend strijkwerk.  Wanneer de corona maatregelen afgebouwd zijn en de klanten hun winterkleding hygienisch laten reinigen bij Aqua rette zijn Jan en Lies er klaar voor !!
http://www.stomerij-aquarette.nl/

Machines buiten gebruik 

(25 maart) 2020

In deze periode van winkels dicht klanten die thuis blijven en werk dat uitblijft zijn er bedrijven die het machine park voor langere tijd uit bedrijf nemen.
Het handboek van uw machine kan voorschriften of aanwijzingen bevatten welke opgevolgd zullen moeten worden bij langere stilstand.
Denk hierbij aan b.v. stoomketels, wasmachines en reinigingsmachines.
Bij Böwe reinigingsmachines is het raadzaam om het destilleer uit te koken en schoon te maken en daarna, bij langere tijd buiten gebruik stellen, het deksel van de speldenvanger op een kiertje te zetten.
Wasmachines en drogers met lege trommels achterlaten.
Voor veel stoomketels geldt het advies helemaal leeg spuien en zorgen voor beluchting.
Bij het weer opstarten van de apparatuur dient er aandacht te zijn voor hygiëne .
In stilstaand water kan bacterie groei plaatsvinden.
Controleer hierop en draai eerst een charge zonder belading op hoge temperatuur.
Maak op de machine kenbaar dat deze buiten gebruik is !!

Corona maatregelen

17 maart 2020

Om onze klanten zo goed als mogelijk service te blijven bieden in deze roerige tijden zijn er de volgende maatregelen genomen.
Wij blijven bereikbaar via telefoon 0306060274, soms doorgeschakeld i.v.m. thuiswerkers of via e-mail info@polymark.nl of td@polymark.nl
Onderdelen worden dagelijks verzonden zoals normaal.
We hebben extra voorraad ingekocht waardoor we u de meest voorkomende delen kunnen blijven leveren.
Storingen zullen we vooral via telefoon en remote proberen op te lossen. Alleen in noodgevallen komt er een monteur ter plaatse.
We maken van te voren met de klant afspraken over een bezoek protocol wanneer er een bezoek plaats zal vinden.
Al geplande afspraken voor periodiek onderhoud zullen worden verzet naar een latere datum.
Wettelijke keuringen die datum gebonden zijn proberen we zoveel mogelijk na te komen.
Ons team heeft hygiëne instructies gekregen en zal hiernaar handelen.

Fimas

12 maart 2020

Onze leveranciers zijn veelal familiebedrijven die trots zijn op de producten die ze produceren en willen dit graag aan de hele wereld tonen. Dit vooral via de social media natuurlijk. Het is dan vooral leuk om projecten vanuit alle werelddelen te belichten. Deze keer staat Stomerij Uniek in de schijnwerpers, met een mooie overzichts foto van hun tijdelijke stomerij. Er is door stomerij Uniek gekozen voor de strijk en detacheer apparatuur van Fimas en kledingpersen van Pantex