Polymark: ouderwets vakmanschap, vertrouwde kwaliteit

Begin 20e eeuw startte de familie Sijmons een machinefabriek in de Amsterdamse Jordaan. In de fabriek werden reinigings-, confectie- en transportmachines gemaakt. “Mijn vader bedacht en produceerde de eerste plakpers, een machine om vlieseline mee in kleding te plakken”, vertelt Frans Sijmons, vierde generatie in het bedrijf. In 1986 kocht zijn vader Polymark Nederland en bracht daar de machinehandel in onder. Sindsdien is het bedrijf gevestigd in Nieuwegein.

Van fabrikant naar vakkundig leverancier

In Nieuwegein wordt het ‘ouderwetse’ vakmanschap voortgezet, op een andere manier. “Machines maken doen we niet meer”, aldus Sijmons. “We verkopen, onderhouden, repareren en reviseren deze wel. We weten precies waar we mee bezig zijn. We maakten die machines immers vroeger zelf! Topproducten waren het. Mijn opa zei: ‘We stoppen pas met onze eigen productie als we het beste merk ter wereld hebben.’ En dat gebeurde. We hebben alleen top en bedrijfszekere merken in ons leveringsprogramma.” Het aanbod in textielreiniging is bovendien uitgebreid met kledingbeheersystemen.

Kwaliteit en continuïteit staan voorop

Ook wat service betreft gaat Polymark voor kwaliteit. Sijmons: “We leiden onze mensen goed op, want als de klant een probleem heeft, dan moet dat snel worden opgelost. Zo simpel is het.” Storing in of plotselinge uitval van machines en installaties, brengen de continuïteit in gevaar. Dan kunt u vertrouwen op goede bereikbaarheid van de storingsdienst van Polymark.
Voor stomerijen is het goed om te weten dat een aantal monteurs van Polymark beschikt over een F- gassen-diploma. Dit diploma is verplicht voor monteurs die werken met koudemiddelen. Er is dus ook kennis en kunde in huis om koelmachines en warmtepompen te onderhouden.

Voorkomen en genezen

Onze monteurs inventariseren een probleem snel. Als het even kan, verhelpen ze een storing direct. Zien ze dat de aanleiding van de storing ligt in het gebruik van de machine, dan adviseren ze u over hoe u toekomstige problemen kunt voorkomen.
Ook het jaarlijkse onderhoud is bij onze monteurs in goede handen. Is uw machine verouderd, dan kunnen wij deze wellicht voor u reviseren. Bovendien hebben wij voor alle machines onderdelen in ons magazijn.

Contact opnemen