Referenties

Klanten vertellen

Bij Polymark slaan wij onszelf niet graag op de borst. Eén ding durven wij wel te stellen: wij leveren de beste kwaliteit machines die er zijn.

U hoeft ons niet op ons woord te geloven. Leest u vooral wat onze klanten over ons zeggen:

Uniek Textielservice

“De samenwerking tussen Uniek Textielservice en Polymark gaat veel jaren terug. Mijn vader kocht al textielreinigingsmachines bij hen toen het bedrijf nog in de kinderschoenen stond. Hij richtte onze stomerij in 1957 op. Ik nam deze in 1993 over. Door de jaren heen hebben we meerdere investeringen bij Polymark gedaan. Aankopen als chemisch reinigingsmachines, warmtepompdrogers, shirtfinishers en broekenpersen. 
Waarom we vertrouwen hebben in de machines van Polymark? Omdat het goed en degelijk materiaal is. Daarbij krijgen we altijd open en eerlijk advies. Ik weet wat ik aan Polymark en hun medewerkers heb.

Vorig jaar hebben zij mij letterlijk en figuurlijk uit de brand geholpen. Ons bedrijfspand brandde volledig uit. Polymark heeft toen de inrichting van ons tijdelijke pand voor haar rekening genomen. Van a tot z verzorgd. Nu we gaan verhuizen heb ik deze vraag weer bij hen neergelegd. Zij hebben onze nieuwe locatie ingetekend, berekend, een voorstel voor plaatsing gedaan en advies gegeven. Deze samenwerking geeft vertrouwen voor nu en de toekomst.”

Leon van Roosmalen

De Roosendaalse Stomerij

“Waarom ik klant ben bij Polymark?”, vraagt Okke Lemmens, van De Roosendaalse Stomerij. “Omdat zij het merk Böwe voert. Om die reden werd ik 12,5 jaar geleden klant. Dat ik nog steeds klant ben, komt overigens door hun goede service. Ik betrek al mijn apparatuur van Polymark, van reinigingsmachine tot strijkapparaat, van stoomketel tot conveyor.
Als daar iets mee is, dan lost het vakbekwame personeel het probleem snel op. Bij Polymark doen ze er alles aan om hun afnemers tevreden te houden. Daardoor voel ik me een gewaardeerde klant.”

Stomerij Cleaningshop

“We werken al 20 jaar samen met Polymark. Toen wij destijds de stomerij van de vorige eigenaar overnamen, hoorden de machines van Polymark bij de inboedel. Inmiddels zijn deze vervangen en werken we naar volle tevredenheid met moderne en milieuvriendelijke apparatuur.

Welke machines we in onze stomerij van Polymark hebben staan? Je kunt beter vragen, welke niet? We hebben een kledingsorteerband, strijk- en afwerkapparatuur voor colberts, overhemden, kragen en manchetten, een pers, een wasmachine en een droger, de ketel, de mangel en ook het kassasysteem.

De machines zijn top. Degelijke machines die weinig problemen kennen. Ze zijn gemakkelijk te bedienen, er is eigenlijk geen uitleg nodig. Met Polymark werken we fijn samen. Het bedrijf verleent goede service. Alles is bespreekbaar, niets moet, ze denken mee en maken ook tijd voor gezelligheid. Als het nodig is, schakelen ze snel. Dat is voor ons erg belangrijk!”

Marisca en Marco Rense

Radboud UMC Nijmegen

“In ons ziekenhuis werken wij met vijf kledinguitgifteautomaten van Metalprogetti. Dat doen wij sinds 2007. We hadden destijds 5000 dragers van persoonsgebonden kleding met ieder een eigen locker waarin de juiste kleding moest worden neergelegd. Het was een logistieke draak! Toen we voor nieuwe bedrijfskleding kozen, hebben we ook meteen de overstap naar kledinguitgifteautomaten gemaakt. Hiervoor hebben we eerst andere ziekenhuizen bezocht. De automaten van Metalprogetti sprongen er voor ons uit qua degelijkheid, stabiliteit en afwerking.
Polymark is leverancier in Nederland van deze apparatuur en verzorgt ook het onderhoud. Eerst betrokken we deze via Cleanlease, sinds 2017 doen we rechtstreeks zaken met Polymark. We kunnen met alle vragen bij hen terecht. Technische vragen en storingen worden meteen opgelost. Andere, techniek overstijgende, vragen, blijken in de praktijk meer tijd nodig te hebben omdat soms ook overleg met de fabrikant in Italië nodig is. Dit hebben wij als aandachtspunt benoemd. Het is goed om elkaar scherp te houden in een samenwerking, dan bereik je echt partnership. Daar staan wij voor.

De kledinguitgifte in ons ziekenhuis verloopt goed. We krijgen regelmatig bezoeken van andere ziekenhuizen en ik beveel het Metalprogetti systeem graag aan. Het is betrouwbaar, uitval is bijna te verwaarlozen. En wanneer dit wel gebeurt, kunnen we rekenen op Polymark.”

Hans Joosten

Pamba Textielreiniging bv

“Door het merk Böwe is onze band met Polymark ontstaan. Dit waren de eerste reinigingsmachines, die mijn ouders voor ons bedrijf kochten. Polymark, destijds nog genaamd Sijmons, was toen nog in Amsterdam gevestigd. In 1986 nam ik samen met mijn in 2009 overleden broer de zaak over en zetten wij de samenwerking met Polymark voort. 

In onze stomerij hebben wij chemisch reinigingsmachines van Böwe en Pantex strijk- en afwerkapparatuur, in onze wasserij hebben wij dit jaar Böwe drogers gekocht. Onze samenwerking met Polymark is intensief, zo zijn wij nu bezig met de installatie van het softwareprogramma MyBusiness. 

Gezien onze lange samenwerking kennen de mannen van Polymark ons goed en weten zij wanneer wij hen nodig hebben. Als er een storing is, kan je op hen rekenen. Ook als je van mening verschilt, ga je met elkaar om tafel en los je het samen op. Zo zijn wij er met Polymark altijd uitgekomen, de basis van een goede samenwerking.”

Edwin Kaandorp

Stomerij Pedro

“Uitmuntend! Dat is hoe ik over de service van Polymark denk. Ik werk al zo’n 42 jaar samen met dit bedrijf en het contact is goed en de service super. Als er iets is, proberen we het eerst samen telefonisch op te lossen. Lukt dit niet of is er direct hulp nodig, dan staat de monteur binnen de kortste keren op de stoep. Ze hebben veel onderdelen in huis, maar als er onverhoopt eentje niet voorhanden is, dan doen ze er alles aan om deze snel te regelen.

In 1982 ben ik met mijn eigen stomerij begonnen met een Böwe machine van Polymark. Nu staan er nog steeds twee, inmiddels nieuwe, Böwe machines, 4 Pantex persen en een Metalprogretti kledingsorteersysteem. Ik vertrouw volledig op deze machines en ook de samenwerking met Polymark. Het is voor mij belangrijk dat ze in oplossingen denken en er geen machine stil komt te staan. Zo hoort dat in mijn ogen ook, want de business moet altijd kunnen doorgaan!”

Hans Pet

Stomerij Centra

“In onze stomerij werken we met een chemische reinigingsmachine van het merk Böwe, een Metalprogretti kledingsorteerband met in- en uitgeefsysteem, een volautomatische inpakmachine en sinds vorig jaar een detacheercabine van Polymark. Binnenkort volgen een wasmachine en droger.

Polymark levert betrouwbare machines en geeft deskundige service. Als we een monteur nodig hebben, is deze er snel. Het contact met de mannen van Polymark is goed, zij hebben kennis van zaken, tot in detail. Het is ideaal dat zij altijd alle onderdelen op voorraad hebben. Onze samenwerking duurt al 35 jaar. Ik heb de zaak van mijn ouders overgenomen, en wij hadden destijds ‘gewoon’ contact met de familie Sijmons. Nu heb ik contact met het team van Polymark en ook nog met Frans Sijmons. Het is fijn om als familiebedrijven onder elkaar samen te werken. Je kent elkaar en alles is bespreekbaar. Ook denken ze met ons mee. Als ondernemer ben je soms bedrijfsblind, dan is het goed om van hen te horen wat er in de markt speelt en wat dat voor ons kan betekenen. We delen dit met elkaar en leren van elkaar, dit is ook “een zaak van vertrouwen“.

Martin Schut